Zamieszczone przez __kater__
Cześć,
z dużym zainteresowaniem czytam ten wątek. Po obejrzeniu filmów, w mojej opinii absolutnie i bez żadnych wątpliwości instalacja nie działa prawidłowo. I żadne twierdzenia kierownika serwisu w temacie braku umięjętności po Twojej stronie przy ruszaniu nie są zasadne. To schodzenie do 500 obrotów świadczy, że nieprawidłowo są ustawione parametry przy biegu jałowym. Trudno powiedzieć dlaczego: zła regulacja ilości gazu, źle zainstalowane wtryski etc.
Jeździłem skodą na gazie (instalacja jeszcze mieszalnikowa) i taż miałem takie kłopoty. Na gazie nie dało się jeździć bo auto gasło co drugie skrzyżowanie. Ustawiane były śruby regulacyjne ale bez specjalnych efektów. Prawdopodobnie silnik dostawał za dużo powietrza. Dokładnie nie wiem bo tak się nie dało jeździć i pozbyłem się tego samochodu. Od tamtej pory - nigdy więcej gazu.
Co do Twojej sytuacji to nie masz wyboru: to auto musi być naprawione bo jazda nim zagraża bezpieczeństwu zarówno jeżdżących jak i innych użytkowników dróg. Obawiam się, że ten pożal się boże "serwis" nie ma wystarczającego doświadczenia w tym zakresie. W ostateczności możesz powołać niezależnego rzeczoznawcę i zlecić ekspertyzę.
Zaproponuj Panu z SAP aby skierowali Twoje auto do serwisu Landi albo do innego autoryzowanego serwisu skody który ma doświadczenie w "gazie". Nie dawaj się zbyć bo to co gadał kierownik serwisu to bzdury.
Powodzenia
Jarek
Komentarz